Es Verger

«Les figues ja van a querns

i les metles a barcella:

cada collita novella

resa fredor als hiverns.

 

Quan el blat és dins la sitja

i la civada als graners,

dins el camo d’ametlers

bell estol s’hi regositja»

 

Maria Antònia Salvà

 

 

L’estiu poc a poc va declinant i va preparant-se la tardor per entrar als camps, carres i ciutats. L’hort d’estiu es va mustiant i donant els seus últims fruits. El passat día al Verger delimitàrem el nou espai on prepararem el nou hort de tardor ara hem de tancar-lo i protegir-lo dels conills i altres bestioles del camp. També hem d’adobar la terra, i així les primeres pluges de la nova estació acabaran de preparar la terra pels futurs fruits.

Pel que fa a l’hort on hem estat treballant fins ara cal desmuntar les canyissades de les tomatigueres i retirar les altres plantes que, a poc a poc, es van assecant. El tancat l’aprofitarem i sembrarem alguns arbres fruiters més.

_______________________________________________________________________________________

 

El verano va retirándose y dejando paso al otoño. El huerto de verano, una vez dados sus últimos frutos, va marchitándose. La pasada visita al Verger delimitamos el perímetro de la nueva ubicación el nuevo huerto i ahora debemos cerrarlo para protegerlo de los conejos y otros animales. También hay que labrar la tierra y abonar la tierra, así estará lista para las primeras lluvias d ela nueva estación.

En el antiguo huerto quitaremos las cañas de las tomateras y retiraremos las plantas que ya han dado los frutos. Ese espacio lo aprovecharemos para plantar futuros árboles frutales.