Notícia: Acampada Verda

Del 21 a 23 de juliol hi ha hagut la III Acampada Verde organitzada per Es Racó de ses Idees. Amb l’autorització de la Conselleria de Medi Ambient, «feim una acampada al Parc Natural de la Península de Llevant, durant la que, a més a més de divertir-se i passar uns dies en contacte amb la naturalesa, col·laboram amb els tècnics del Parc amb treballs voluntaris de reforestació i neteja de la platja de S’Arenalet», relata Sara Ortiz, coordinadora de Voluntariat de Es Racó de ses Idees. En aquesta 3ª edició, 43 voluntaris han participat en el manteniment de la repoblació d’arbres fruiters propera a la zona d’acampada de s’Arenalet, en la recuperació d’uns abeuradors adossats al safareig dels Oguers que amb els anys  havien quedat reblides i tapades per joncs i ja no servien com abeuradors pels animals del parc, i també s’han recollit uns 2 m3 de residus plàstics de la platja de s’Arenalet. «L’acampada verda d’aquest any ha estat un èxit, tant per la quantitat de voluntaris que han participat, com pel resultat en el manteniment del Parc», comenta Sara Ortiz. «Penso que part de l’èxit es deu a que unim al treball voluntari pel medi ambient, una sèrie d’actividades lúdiques per a que els voluntaris disfrutin del cap de setmana, com observació astronòmica per la nit, jocs de grup el dissabte s’horabaixa i temps lliure per a dónar-se un capbussó al a platja». Un dels voluntaris, Rodrigo, ens dice que «m’encanta l’Acampada Verda, per què puc ser útil al medi ambient, conéixer altres voluntaris i disfrutar de les activitats. La que més em va agradar va ser l’observació de constel·lacions per la nit».